Lillerød Brugsforening / Kvickly Allerød


Kulturpris 2004

Da Lillerød Brugsforening (Kvickly Allerød) på sin 88. generalforsamling den 30. marts 2004 for 15. gang uddelte sin kulturpris, skete overdragelsen med disse ord. Uddelingen blev kort refereret i såvel Frederiksborg Amts Avis som Allerød Nyt, så her kommer den i sin helhed, for den som måtte være interesseret.

Per-Olof Johansson

Besøg også vores hjemmeside Lillerød Brugsforening / Kvickly Allerød
Kulturpris 2005


Lillerød Brugsforenings Kulturpris 2004

  Lillerød Brugsforenings Kulturpris 2004 går i år til Lillerødkoret. Dejligt at se, at så mange af jer er mødt frem, selvom I i lang tid ikke rigtig vidste - til hvad.

Før jeg helt specifikt begrunder, at I skal have prisen, vil jeg gerne sige noget om vores pris i almindelighed. Dette er jo Lillerød Brugsforenings generalforsamling. En brugsforening er sådan en købmandsbutik som skaffer medlemmerne gode varer til den rigtige pris. Men som navnet siger, sidder rodnettet fast i Lillerød. Landet gennemrystes for tiden af noget som kaldes en strukturdebat, hvor nogen til sidst i et fjernt kontor vil slå streger på et kort og bestemmer, hvordan kommunenerne skal passes sammen. Men lokalsamfundene forsvinder ikke - ikke medmindre vi selv holder op med at vande rodnettet. Lillerød Brugsforening har valgt hvert år at give en kulturpris til en lokalt funderet aktivitet, som er en styrke for vor lokalitet sådan som vi opfatter den.

I år er det femtende - 15.! - gang, at dette sker. Lad mig nævne hvem der hidtil har fået prisen og hvornår, og prøv så at se, om I ikke kan få øje på linjen:
1990 Allerød Scene ved Merete Axelberg.
1991 Spildopmagerne ved Oskar Jensen,
1992 Ældrerådet ved Max Jacobsen,
1993 Allerød Bio ved Jørgen Hansen,
1994 Lokalhistorisk Arkiv og Forening ved Ole Høegh Post,
1995 Allerød Kunstforening ved Svend Krebs,
1996 Lillerød Revyen ved Jens Plenge Jacobsen,
1997 Visens Venner ved Rikke Henriksen,
1998 Allerød Musikskole ved Peter Anders,
1999 revyinstruktør, revyforfatter visesanger Tove Rasmussen,
2000 Foreningen Norden ved Lennart Johansson,
2001 organisten Jesper Mark,
2002 Ældrerådets edb-udvalg ved Hans Jensen,
2003 pianisten Grethe Hermansen.

Og så er vi nået til 2004 hvor valget helt logisk må det synes er faldet på Lillerød Koret. Sidste år kunne I fejre 40 års jubilæum, og det kunne I gøre med manér. Mens repertoiret i starten måske i højere grad var hentet i salmebogen og højskolesangbogen er der næppe nogle grænser i dag - jo I stopper nok ved det a-tonale! Det var et program både med en hilsen bagud til Gades Elverskud, det fremmede var repræsenteret af bl.a. Mendelsohn og Offenbach med Musikskolens Blokfløjteensemble, det nudanske ved Benny Andersen, Michael Bojesen og andre, og sågar det lokale med Andy Sundstrøm. Men stadig er det da blevet til julekoncerter og I laver korstævner med andre kor, I trækker et bredt spor i byens kulturliv og derfor værd at fejre. Der har gennem årene været flere dirigenter og dirigenter har det jo med at rage op som den nødvendige forudsætning for sammenholdet og det har Inger Thoft Nielsen gjort nu gennem mere end 25 år. Men hvad er en dirigent uden et kor? Så derfor får I prisen i fællesskab.

I købmandsbutikken der må man give noget for noget ellers hænger tingene ikke sammen. I kulturlivet gives der i vidt omfang noget - for ingenting. Behøver I da noget - I får jo så rigeligt af den sang I synger. Det tror jeg I gør. I får - men I giver også meget, og det er det vi med Kulturprisen ønsker at påskønne. Der kan ikke sættes en pris på kulturen - men den dør, hvis der ingen er, som sætter pris på den. Og dermed - hjertelig tillykke og tak for sangen!

 

 


 

 

 

 

Om Lillerød Brugsforenings historie: Bestil på http://www.bibliotek.dk/

Johansson, Per-Olof
Lillerød Brugsforening 75 år : 1916-1991

tekst og redaktion: Per-Olof Johansson
1991. [24] sider, illustreret (nogle i farver)
Forlag: Kvickly Allerød

 
 

 

 

 

 

 


www.per-olof.dk | email til Per-Olof Johansson

@