www.per-olof.dk | email til Per-Olof Johansson | Debatforum WWW


Debatforum WWW

Springvandsfigurer hjem til Frederiksborg Slot

Frederiksborg slotsplads

 

Fontæne skulpturer svensk krigsbytte
Kronik i Frederiksborg Amts Avis 12.12.1998.
Drottningeholm Slott set af en dansk turist.
Her oplistning af litteratur om emnet.

Nonchalancens mester -
Artikel i Weekendavisen 13.8.1999 om Adrien de Vries, kunstneren bag skulpturerne..

www.renaessance2006.dk - hjemmesiden for Renæssanceåret 2006 er nu lukket! 
Renæssance 2006 gennemførte et nationalt renæssanceår, som satte fokus på renæssancen i Danmark og dens betydning for vores samtid.

Frederiksborgmuseet
Læs om udstillingen af de originale springvandsfigurer i efteråret 2006.

Roskildefreden
Udstilling om Roskildefreden på Frederiksborg Slot

Frederiksborg Amtsavis oplyser den 16. august 2005, at de berømte springvandsfigurer, som svenskerne stjal fra Frederiksborg slotsplads i 1658, vender kortvarigt tilbage i renæssanceåret 2006.

Siden 2001 står de i 'Museum de Vries' ved Drottnigholm Slot ved Stockholm, mens kopier er placeret i parken, hvor originalerne tidligere stod placeret sammen med andet krigsbytte.

I den anledning vil jeg gerne gøre opmærksom på to artikler om emnet, som jeg har skrevet, hvor man i www-versionerne også kan finde kildeangivelser til litteraturen.


Renæssance 2006 gennemførte et nationalt renæssanceår, som satte fokus på renæssancen i Danmark og dens betydning for vores samtid. Renæssance 2006 var et åbent projekt hvor alle - institutioner, organisationer og interesserede enkeltpersoner - kunne deltage, ved i hele året 2006 at præsentere udstillinger, arrangementer, foredrag udgivelser m.m., der sætter fokus på Danmark i renæssancen, gennem de 3 temaer: Renæssancen i Danmark 1500-1650 - med udblik til Europa Renæssancen og nutiden Renæssancen for børn og unge ......Man kunne læse videre på hjemmesiden, som nu er lukket: www.renaessance2006.dk. Der burde eksistere en evalueringsside, med opsamling om årets begivenheder og udgivelser.

 

 


www.per-olof.dk | email til Per-Olof Johansson | Debatforum WWW

@